bilforsakring.nu

Köpa begagnad bil tips

Tänker du köpa begagnad bil? Tips om vad du ska tänka på hittar du här. Förutom detta får du också några rekommendationer på bra företag som säljer begagnade bilar. Mer tips både för att köpa fossildriven bil, och specifika tips för att köpa begagnad elbil finns på denna sida.

Köpa begagnad bil av bilhandlare – Flera populära orter

Här nedanför hittar du en tabell med tips på några av Sveriges bästa återförsäljare av begagnade bilar. Att köpa begagnad bil från bilhandlare är säkrare än att köpa från till exempelvis Blocket. Bilarna är genomgångna och servade innan de säljs. Återförsäljarna du får tips om är belägna i olika orter i Sverige. Från Skellefteå i norr till Lund i söder.

Bilhallen Mjölby AB

Begagnade bilar Mjölby

Letar du efter ett företag som säljer begagnade bilar i Mjölby? Bilhallen Mjölby AB säljer begagnade bilar från märken som Lotus, Nissan, Toyota, Volvo och Fiat. Från väldigt billiga bilar till riktiga dyrgripar. Bilarna gås igenom noggrant och servas av företaget egna bilverkstad innan de läggs ut till försäljning. De har alltid ett relativt stort antal bilar i lager, med chans att hitta rariteter.

Bilar som servats av Bilhallen Mjölby ABs egna skickliga bilverkstad

Har ofta någon eller några rariteter inne

Alla bilar som ligger ute för försäljning finns att se på hemsidan

Hedbergs Bil

Begagnad bil i Lund

Om du är på jakt efter ett företag där du kan köpa begagnad bil i Lund kan Hedbergs Bil vara ett alternativ. De säljer begagnade och nya bilar av märket Ford. Innan de säljer en begagnad bil går den igenom noggrann service i deras egen verkstad vilket säkerställer att du får en bil i fullgott skick. Hedbergs Bil har under sina år i branschen etablerat sig som en pålitlig bilåterförsäljare i Skåneregionen.

Stort utbud av begagnade bilar

Finns i Malmö och Lund

Bilhallen Mjölby AB

Köpa begagnad bil Linköping

Vill du köpa begagnad bil i Linköping? Då kan Bilhallen Mjölby AB vara ett bra alternativ, ett företag med många år i branschen. De säljer bilar av alla märken. Utbudet varierar förstås beroende på vad de råkar ha fått in för bilar för försäljning. Det kan vara allt från billiga fynd av vanligt förekommande märken som Volvo, Ford och Toyota till vintagebilar av märken som Alfa Romeo med flera. 

Alla bilar servas och de går igenom innan försäljning

Ofta spännande utbud med ibland sällsynta bilar

Gösta Samuelsson Bil

Begagnad bil Ludvika

Gösta Samuelsson Bil är en bilförsäljare för dig som letar efter en bil i Ludvika. De säljer begagnade bilar från märkena Renault, Ford, Kia, BMW, Mercedes-Benz och Toyota. Deras koncept bygger på att sätta kunden i fokus och erbjuda enkla helhetslösningar. Det innebär att de har allt som du kan tänkas behöva också kring ditt bilköp så som försäkring, finansiering, reservdelar och tillbehör samt verkstadstjänster.

Helhetslösningar med kunden i fokus

Bilhallen Mjölby AB

Bilhandlare Motala

Bilhallen Mjölby AB är ett bra val för dig som letar efter en bilhandlare i Motala. Det är en bilhandlare som säljer bilar från en mängd olika märken. En av deras stora fördelar är att de har bilar i alla prisklasser. Ibland händer det dessutom att de har riktiga rariteter ute för försäljning. När det gäller bilförsäljning i Motala har Bilhallen Mjölby AB varit med länge. 

Spännande sortiment av begagnade bilar i alla prisklasser och märken

Bra priser och fullt servade begagnade bilar

Lindströms Bil

Begagnad bil Falköping

Lindströms Bil är en bilförsäljare för dig som letar efter en försäljare för begagnad bil i Falköping. De är auktoriserade återförsäljare för Toyota. De har hög servicenivå och ger dig möjlighet att boka provkörning av alla bilar de har i sortimentet. Du får då möjligheten att provköra en eller flera bilar under några timmar för att kunna hitta rätt bil för dig. Alla bilar de har i sitt begagnat-sortiment har självklart gåtts igenom noggrant av deras verkstad och de säljer begagnat med garanti.

Provkör bilarna i sortimentet

Hög servicenivå

Bilbolaget.com

Begagnad bil Skellefteå

Bilbolaget.com bör vara ett av Sveriges äldsta företag i bilbranschen. De har varit verksamma sedan 1932 och har sedan dess blivit den ledande återförsäljaren av Dacia, Ford, Renault och Volvo i Norrland. De säljer runt 10 000 begagnade och nya bilar varje år. Förutom det har de också ett stort sortiment av reservdelar, egen verkstad samt bensinmackar. Om du är ute efter en begagnad bil i Skellefteå kan Bilbolaget.com ge dig en heltäckande lösning som inkluderar försäkringar och mer därtill.

Lång erfarenhet

Heltäckande lösning med försäkring m.m.

Bilhallen Varberg

Begagnad bil Varberg

För att köpa begagnad bil i Varberg kan du vända dig till Bilhallen Varberg. Det är ett företag som säljer begagnade och nya bilar. I det sistnämnda fallet handlar det om bilar av märket KIA. Företaget har runt 15 anställda vilket inkluderar mekaniker, säljare, reservdelsansvarig och andra. Deras begagnade sortiment inkluderar bilar av märken som Nissan och KIA. Eftersom företaget har egen bilverkstad går de såklart noggrant igenom alla begagnade bilar innan de läggs ut till försäljning. Bilhallen i Varberg är ett tryggt alternativ.

Har egen verkstad

Säljer både nya och begagnade bilar

Karlskrona Bilcenter

Begagnad bil Karlskrona

Om du är på jakt efter en begagnad bil i Karlskrona kan du vända dig till Karlskrona Bilcenter. De säljer begagnade bilar från märken som till exempel Kia, Audi, Chevrolet, Volvo och många andra. Så gott som alltid har de i runda slängar 100 begagnade bilar ute för försäljning. Karlskrona Bilcenter är en bilhandlare som erbjuder sina kunder helhetslösningar. Det betyder att de kan hjälpa dig med allt från finansiering till försäkring. Förutom detta har de också en bilverkstad för service på alla bilmärken.

Stort sortiment av begagnade bilar i Karlskrona

Bilverkstad med service

Vad ska man tänka på när man köper begagnad bil?

Att köpa begagnad bil kan vara snårigt. Här kommer några tips på vad man ska tänka på när man köper begagnad bil:

Kontrollera bilens registreringsnummer innan du köper

Provkör bilen, testa så att allt fungerar. Till exempel klimatanläggning, lampor, lyktor med mera

Kontrollera så att bilens däck ser bra ut

Titta i serviceboken och säkerställ att bilen blev godkänd i senaste besiktningen

Gör en noggrann genomgång av bilens kaross

Håll utkik efter eventuell rost. 

Att tänka på när du ska köpa begagnad elbil

Planerar du att köpa begagnad elbil? För att undvika tråkiga merkostnader finns det ett antal saker du bör kontrollera innan du slutför ditt köp.

Är det en elbil med batterihyra? Vissa elbilar köps med så kallad batterihyra. Då ingår inte batteriet i bilens pris utan det leasas separat. Du får då en månadskostnad för detta. Fråga säljaren om batterier ingår i priset, eller om de hyrs. 

Ingår sladdar i köpet? Får du med sladdar för laddning när du köper elbilen. Till exempel laddkabel för vägguttag? Eller en så kallad typ 2-kabel? Kablar som dessa kan kosta många tusen att köpa efteråt och kan i och med det bli en tråkigt extra kostnad.

Vad är det för märke på elbilen? Det är bra om du är medveten om att det kan vara svårt att lämna in en begagnad elbil från ett mindre märke på verkstad. 

Som vid alla köp av begagnade bilar, se till att testköra bilen du funderar på att köpa.