bilforsakring.nu

Bästa laddboxen elbil

Letar du efter bästa laddboxen för elbil? På den här sidan hittar du information om hur du kan ladda din elbil och hur laddboxar för elbilar fungerar. Du hittar också tips på några av de bästa företagen som säljer elbilsladdare och mer specifikt vad respektive företag är bra på. Till sist även rekommendationer det är bra om du har i åtanke om du funderar på ett köp.

Hur fungerar en laddbox för elbil?

En laddbox för elbil har till syfte att ladda en elbil så snabbt och säkert som möjligt. Tekniskt sett tillåter den högre laddeffekt än vad du får i det vanliga vägguttaget. Det är till exempel möjligt att ladda en elbil ur ett vanligt vägguttag, men vanliga kablar är inte gjorda för att klara av den höga belastning som krävs vid laddning av elbilar. Många laddboxar har dessutom smarta funktioner, till dessa funktioner hör till exempel appar där du kan se status för pågående laddning med mera.

Köpa laddbox – 3 rekommendationer

Letar du efter ett bra företag där du kan köpa laddbox? Här följer 3 rekommendationer på företag som säljer olika typer av laddboxar och lösningar för att ladda elbil. Du får information om respektive företag och fördelar med att handla från dem. Förhoppningsvis kan detta underlätta ditt köp av laddbox.
   

Eways

  Eways är ett företag som är specialiserat på installationer och försäljning av laddboxar för elbilar. Av dem kan du beställa en komplett installation av laddbox för din elbil. Installationen utförs snabbt och till ett bra pris. De är en av Sveriges ledande leverantörer när det gäller olika lösningar för laddning av elbilar.

Hedin Bil

  Hedin Bil är ett marknadsledande företag inom försäljning av nya och gamla bilar, verkstad och tillbehör till bilar. I den sistnämnda produktkategorin hittar du laddboxar för elbilar. Du beställer en laddbox från Hedin Bil, sedan får du en komplett installation av densamma från en av deras samarbetspartners i form av en certifierad elinstallationsfirma.

Elbutiken.se 

  Elbutiken.se är Sveriges största återförsäljare av elprodukter på nätet. Det spelar i stort sett ingen roll vad du vill ha, om det har med el att göra kommer Elbutiken att ha det. De säljer då förstås också laddboxar för elbilar från ett stort antal kvalitetsmärken. Snabba leveranser är en av fördelarna med Elbutiken.
Laddbox med installation
 
Ladda publikt
   
Laddning via stolpe
Laddstationer på jobbet
Laddstationer för bostadsrätt

Eways Hedin Bil Elbutiken.se

Försäkringsbolag

Laddbox med installation

Ladda publikt

Laddning via stolpe

Laddstationer på jobbet

Laddstationer för bostadsrätt

Eways

Säljer elbilsladdare

Om företaget

Eways är ett företag som bland annat säljer elbilsladdare. Deras målsättning är att hjälpa till att medverka till att göra det enklare att köra elbil än vad det är att köra en bil som drivs på fossila bränslen. Detta gör de genom att ta fram smarta lösningar för laddbox till elbil. Ta som exempel de laddboxar de säljer till stationer för elbilsladdning, dessa tillåter betalning med Swish för att göra det så enkelt som möjligt för kunderna. Till privatpersoner säljer de enkla och smarta laddboxar.

Fördelar

Tar hand om allt kring installationen av din laddstolpe 

Snabba med installationer

✓ Enkla att anlita

Installerar över hela Sverige.

Mer Sverige

Säljer laddboxar

Om företaget

Mer Sverige, har sedan 2009 banat väg för en hållbar framtid inom elektrisk mobilitet. De har verksamhet i flera länder inklusive Sverige. Mer är en framträdande laddoperatör för elbilar i Sverige och Norge som erbjuder omfattande laddningslösningar hemma, på arbetsplatser och längs med vägar. Med ett av Sveriges största publika laddnätverk, fokuserar Mer på att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Utforska utbudet av högkvalitativa laddboxar hos Mer!

Fördelar

 Ett av Sveriges största publika laddnätverk

 Rådgivning, installation, montering och support ingår

 Kundtjänst öppet dygnet runt                                                                                                                

Elbutik.se

Elprodukter på nätet

Om företaget

Elbutik.se kategoriserar sig själva som Sveriges största elbutik på nätet. De startade år 2005 och har sedan dess samlat på sig ett enormt sortiment av olika produkter inom el så som lampor, strömbrytare, elfördelning och laddboxar för elbil. Deras målgrupper inbegriper både privatpersoner och företagskunder. Deras leveranser är snabba och de är enkla att nå via kontaktkanaler som telefon och e-post. De godkänner betalningsalternativ som bland annat betalkort, faktura och Swish. De har vid ett flertal tillfällen fått priser för sin verksamhet från olika branschorganisationer.

Fördelar

Laddboxar från flera välkända tillverkare

Snabba och säkra leveranser

Kundtjänst som svarar snabbt och är lätt att nå.

Vanliga frågor om laddboxar

Här hittar du svar på de vanligast förekommande frågorna om laddboxar. Till exempel vad det kostar att ladda en elbil hemma och hur lång tid det tar att ladda elbil.

Hur lång tid att ladda elbil?

Om du använder hushållsel tar det vanligtvis någonstans mellan 8–12 timmar att ladda en elbil. En del elbilar har dock kapaciteten att snabbladdas. Detta går att göra via särskilda snabbladdningsstationer och en laddning kan då genomföras på ungefär 20 minuter. Om du ska ladda elbilen med hushållsel hemma rekommenderas att en elektriker först kontrollerar elanläggningen för att säkerställa att den klarar av den höga belastning det innebär att under flera timmar ladda en elbil.

Vad kostar det att ladda en elbil hemma?

Genomsnittskostnaden för att ladda en elbil hemma är ungefär 1,50 kr per kWh. Om du åker en distans på ungefär 1200 mil per år ger detta en årskostnad på ungefär 3600 kronor. Kostnaden per mil blir ungefär 3 kronor. Detta varierar dock beroende på vilket elavtal du har, och förstås hur långt du reser årligen. Alldeles oavsett ger det en stor besparing jämfört med kostnaden för samma distans om du tankar fossilt. Du kan läsa en mer utförlig beräkning av kostnaden för laddning av elbil på Vattenfall

Vad kostar det att ladda elbil på mack?

Överlag är det billigare om du laddar din elbil i en laddstolpe eller laddbox som du har hemma, än att ladda på en mack. Genomsnittspriset för att ladda elbil på mack är ungefär 5 kr per mil, runt 6 kronor om du snabbladdar. Siffrorna i genomgången nedan avser priset för vanlig laddning på mack. Observera också att det handlar om cirkapriser eftersom elpriset varierar beroende på en mängd olika faktorer. Elpriserna är till exempel överlag lägre under sommaren och våren då uppvärmningsbehovet är mindre.

Circle K

Ca 10 kr/mil

Preem

Ca 6 kr/mil

OkQ8

Ca 6 kr/mil

Vilken laddbox ska jag välja?

Vilken typ av laddbox du ska välja beror på dina förutsättningar, önskemål och din budget. Här följer en uppsättning fördelar med de olika varianter du kan välja mellan.

Vägguttag laddbox

De flesta varianter har smarta funktioner bland annat för schemaläggning av laddning. Går att komplettera med lastbalansering för att undvika överbelastning vid användning av många elkrävande apparater i hemmet.

Portabel elbilsladdare

Enkel att installera om du har ett 3-fas-uttag. Går att ta med till exempel till sommarstugan eller på resan.

Laddning via stolpe

Laddar med högre effekt vilket innebär att laddningen går fortare. Laddstation är det säkraste sättet att ladda hemifrån eftersom laddstationen stänger av laddningen då batteriet är färdigladdat.

Är en laddbox avdragsgill?

Ja. En laddbox är avdragsgill i och med avdraget som kallas för Grön Teknik. Avdraget påminner om RUT- eller ROT-avdraget och innebär att halva kostnaden för laddboxen dras av redan på din faktura. Observera att du inte behöver göra någonting för att få avdraget. Företaget som säljer och installerar laddboxen ska se till att avdraget dras av som det ska.

Vad är grön teknik?

Grön Teknik är ett avdrag som kan nyttjas av dig som till exempel köper en laddbox till elbil eller investerar i en solcellsanläggning. Det är alltså ett avdrag som är giltigt om du inhandlar teknik som sänker din energikonsumtion eller gör den förnybar. Avdraget fungerar ungefär som ROT-avdraget. Det är företaget du köper anläggningen eller installationen av som ser till att avdraget dras av. Det innebär att avdraget syns direkt på fakturan från företaget du handlar av. Avdraget kan som mest uppgå till 50 000 kronor per år och person. Läs mer om Grön Teknik på Skatteverket