bilforsakring.nu

Hyra bil i Sverige

Här kan du hitta information om att hyra bil i Sverige. Dels får du tips på olika bra uthyrare. Även praktisk information om vad du ska tänka på om du vill hyra bil. Du får svar på frågor bland annat om vilka försäkringar som gäller, om du får åka utomlands med en bil du hyr i Sverige, vad det kostar och om det är möjligt att hyra bil utan kreditkort.

6 tips hyra bil i Sverige

Om du vill hyra bil i Sverige kommer du upptäcka att det till stora delar är väldigt enkelt. Det betyder dock inte att det saknas saker som kan vara bra att ha i åtanke inför att du hyr. Här följer en lista med 5 saker som det är bra att du tänker på vid biluthyrning.

1. Hitta biluthyrare

Du kan hitta bra biluthyrare på uthyrningsbilar.se. De prisjämför hos många biluthyrare och du kan ta del av priser helt gratis. 

2. Kolla upp hyrbil i Sverige ålder

Kontrollera vilken åldersgräns som gäller för att köra hyrbilen.

3. Vilka försäkringar gäller?

I de flesta fall duger det alldeles utmärkt med de försäkringar som ingår i grundpriset. Om du vill att bilhyrningen ska vara helt utan risk kan du lägga till fullt skydd när du gör bokningen. Ha i åtanke att de försäkringar som säljs vid upphämtningen av bilen för det mesta är väldigt dyra.

4. Kolla upp om du får åka utomlands med bilen

Om du planerar att hyra bil i Sverige och åka utomlands, kontrollera att du får göra detta.

5. Kontrollera bilen innan avfärd

Kontrollera bilen noggrant innan du kör. Titta på bilen utvändigt och invändigt. Om det finns skador på bilen som inte nämns i kontraktet ska direkt prata med din biluthyrare direkt så att dessa kan dokumenteras. Missar du att göra detta riskerar du kostsamma påslag när du lämnar tillbaka hyrbilen.

6. Läs igenom hyresavtal noga

Kontrollera kontraktet. Se upp så att inte biluthyrare lägger till extra kostnader på kontraktet. Fråga gärna om de lagt till några extra försäkringar eller dylikt som gör att priset förändrats jämfört med de prisuppgifter du fick när du gjorde bokningen.

FAQ hyrbilar

Får man hyra bil i Sverige och köra utomlands?

Reglerna för detta varierar. Du bör utgå ifrån att om du ska hyra bil i Sverige så gäller uthyrningen för resor i Sverige, och ibland Skandinavien. Om du har planerat att köra utomlands med bilen tar du upp detta med biluthyraren. I de flesta fall ska du i sådana fall betala ett tillägg för resor utomlands. Tillägget har delvis att göra med andra försäkringsvillkor för utlandskörning.

Vad kostar det att hyra bil i Sverige?

Genomsnittspriset för att hyra en hyrbil i Sverige ligger på lite mer än 4 500 kronor för en vecka, vilket innebär att priset ligger runt 650 kronor per dag. I det priset ingår alla nödvändiga försäkringar. Observera att om du ska resa utomlands eller vill ha försäkringstillägg så blir det dyrare. Var alltid särskilt uppmärksam på vad som ingår och inte när du hyr bil.

Vilket är det mest populära biluthyrningsföretaget i Sverige?

Sveriges mest populära biluthyrningsföretag är Hertz. Hertz är ett internationellt företag för biluthyrning. Det är till stora delar en faktor som har gjort dem såpass populära. Vid bilhyrning för att resa utomlands har kunderna så gott som alltid möjligheten att lämna tillbaka den hyrda bilen i det land de har kört till. Ett stort utbud av olika bilar och tillägg bidrar också.

Vad är åldergränsen för att hyra bil i Sverige?

Det beror på vilken typ av körkort som krävs för att köra hyrbilen. För personbilar och andra fordonstyper som kräver B-körkort är åldersgränsen vanligtvis 18 år. För andra fordonstyper kan åldersgränserna vara 20, 24 och ibland 25 år. Observera att dessa åldersgränser kan skilja sig åt mellan olika biluthyrningsföretag. Vissa företag har strängare regler med högre åldersgränser än andra. Därmed bör du ta reda på vilken åldersgräns som gäller innan du genomför bokningen.

Kan man hyra bil utan kreditkort?

Tumregeln är att du behöver kreditkort för att hyra bil, men olika biluthyrningsföretag har olika policys gällande detta. Anledningen till att du i regel behöver ett kreditkort är för att biluthyraren vill försäkra sig om att de kommer få betalt för självrisk om det är så att en olycka kommer att inträffa. På ett kreditkort kan uthyraren boka denna summa utan att några pengar dras.

Hyrbil på flera orter

Hyra bil Stockholm

Hyra bil Göteborg

Hyra bil Malmö