bilforsakring.nu

Jämför assistansförsäkring

Med en assistansförsäkring avses en bilförsäkring som ger dig rätt till bärgning och annan assistans om du drabbas av motorstopp. Delar av detta täcks vanligtvis av den del av din bilförsäkring som kallas för räddningsmoment. En assistansförsäkring ger dig ett utökat skydd, och kan tecknas separat om du inte vill ha en hel- eller halvförsäkring. På den här sidan kan du jämföra assistansförsäkringar och försäkringsbolag som erbjuder dem.

Vad innebär vägassistans?

Vägassistans är en typ av bilförsäkring du kan teckna separat från en trafik-, hel-, eller halvförsäkring. Med vägassistans får du ett supportnummer som du kan ringa för att så snabbt som möjligt få hjälp om du skulle drabbas av motorstopp. I en assistansförsäkring ingår också ofta ersättning för kostnad för hyrbil, ersättning för självrisk för bärgning m.m. Du kan läsa mer om vägassistans och assistansförsäkringar om du besöker Konsumenternas som kan svara på frågor om ämnet. 

Varför ska man ha vägassistansförsäkring?

Vägassistansförsäkringar används för att stärka skyddet i räddningsmomentet som finns i hel- och halvförsäkringar. Till viss del överlappar de skyddet som finns i de senare nämnda försäkringarna men kompletterar med till exempel ersättning av självrisk för bärgning, ersättning för hyrbil med mera.

Läs mer om hur bilbärgning på olika orter runt om i landet:

Hitta bästa vägassistansförsäkring

Letar du efter den bästa vägassistansförsäkringen för just dina behov? Att välja rätt kan vara utmanande då försäkringsbolagens erbjudanden ofta liknar varandra. Men, detaljerna i villkoren och priserna kan göra stor skillnad, särskilt när det är dags att utnyttja försäkringen. För att underlätta ditt val har vi sammanställt en guide där vi jämför olika vägassistansförsäkringar. Du kan även hitta försäkringar utformat genom ett vägassistans bäst i test av Forsakringar.nu. Där kan du hitta värdefull information som kan hjälpa dig att fatta ditt beslut.

Assistansbolaget

Om företaget

Assistansbolaget är ett försäkringsbolag inom vägassistans som grundades 2015 och som har lite drygt 350 000 kunder. Huvudkontoret är beläget i Helsingborg. Deras vägassistansförsäkringar ger kunder tillgång till hjälp dygnet runt och över hela Europa. De får höga kundbetyg baserat på snabba svarstider och på att de kan vara på plats snabbt om det är så att behovet infinner sig. Deras vägassistansförsäkringar är inte knutna till något specifikt fordon utan till personen som tecknat försäkringen.

Fördelar

Snabba svarstider – i genomsnitt under 30 sekunder

Högt kundbetyg

Bokar och betalar hemresa samt, vid behov, hotellvistelse

Vägassistansförsäkring – pris

Assistansbolaget erbjuder vägassistansförsäkringar som gäller över Europa från ungefär 39: – i månaden och uppåt beroende på vilken fordonstyp försäkringen ska omfatta.

Tjänster

Assistansförsäkringar som är knutna till försäkringstagaren

Dygnet runt service över hela Europa

Rabatter och förmåner för köp av däck med mera

SBM Försäkring

Om företaget

SBM Försäkring är ett försäkringsbolag som varit verksamt sedan 1994. Sedan dess har de bland mycket annat hjälpt fler än 1 miljon svenska bilägare med stöldskyddsmärkning. Sett till deras utbud ligger fokus på olika typer av bilförsäkringar, närmare bestämt vägassistansförsäkringar. Förutom det erbjuder de också tilläggsförsäkringar bland annat för leasade bilar, självriskreducering, nyckelförsäkringar och försäkringar för krishjälp. I kundundersökningar får de konstant höga betyg, vid senaste mätningen konstaterades att 9 av 10 kunder var nöjda med SBM och deras tjänster.

Fördelar

Väletablerat försäkringsbolag med lång erfarenhet, i branschen sedan 1994

Erbjuder vägassistansförsäkringar för bil, mc, husvagn och husbil

Låga självrisker

Vägassistansförsäkring – pris

SBM Försäkring erbjuder en serie olika vägassistansförsäkringar för olika fordonstyper från 49 kr/mån. Försäkring med vägassistans oavsett fordonstyp för 59 kr/mån.

Tjänster

Få ersättning om du missar tåg, båt eller flyg till följd av motorstopp eller dylikt

Bred vägassistansförsäkring med skydd för många olika typer av händelser

0 kr i självrisk

Falck

Om företaget

Falck är ett av de mest välkända företagen inom sjukvård-, räddnings-, säkerhets- och hälsotjänster. I detta ingår att erbjuda ett flertal olika försäkringar inom bland annat vägassistans. De har i nuläget något fler än 33 000 medarbetare över de 29 olika länderna i världen där de är verksamma. Företagets historia sträcker sig ända tillbaka till 1800-talet. Bland försäkringstagare uppskattas Falck för sina låga priser, sin höga servicenivå och sina snabba svarstider. Av alla försäkringsbolag har de ett av de största nätverken för bärgningshjälp.

Fördelar

Stort bolag med täckning över hela Europa samt ett antal andra länder

Låga priser på försäkringar

Enkelt att boka bärgning och andra assistanstjänster online

Vägassistansförsäkring – pris

Hos Falck kan du teckna vägassistans för personbil och lätt lastbil från ungefär 40: – i månaden. För övriga fordonstyper gäller andra priser.

Tjänster

Vägassistensförsäkring med låg månadspremie 

0 kr i självrisk

Ersättning för hyrbil i upp till 2 dygn

Dygnet runt-hjälp i hela Europa

Solid Försäkring

Om företaget

Solid Försäkring är ett försäkringsbolag som bygger sin verksamhet på att försäkringar ska vara enkla. De ska vara lätta att förstås sig på, lätta att teckna och skräddarsydda efter försäkringstagarens behov. De har ett utbud av försäkringar för privatpersoner. Solid Försäkring har varit verksamma sedan 1993 och har sedan dess hjälpt fler än 3 miljoner kunder. Förutom att erbjuda bra försäkringar lägger de också stor vikt vid att jobba för hållbarhet genom att sponsra projekt inom miljö och hålla utbildningar inom detsamma.

Fördelar

Försäkringsbolag med nästan 30 år i branschen

Prisvärda försäkringar med hög kundnöjdhet

Marknadsledande försäkringsbolag inom olika typer av nischförsäkringar

Vägassistansförsäkring – pris

Priset på Solid Försäkrings vägassistansförsäkring beräknas baserat på fordonstyp, fordonets ålder, märke och andra faktorer. Besök Solid Försäkrings hemsida för exakt pris.

Tjänster

Vägassistansförsäkring som gäller oavsett vem som kör fordonet

Ingen självrisk

Utan ålders- eller milbegränsning