bilforsakring.nu

Hur mycket kostar bärgning utan försäkring?

På den här sidan kan du hitta information om bilbärgning. Svar på frågor som hur mycket kostar bärgning utan försäkring och vilka företag utför bärgning. Syftet med sidan är att du ska kunna bilda dig en uppfattning om hur mycket det är rimligt att betala för bilbärgning, och också hjälpa dig att hitta en bilbärgare som kan hjälpa dig med detta om du behöver det.

Bilbärgning – pris

Med en assistansförsäkring behöver du vanligtvis inte betala någonting för en bilbärgning. Assistansbolaget är ett företag som utför bilbärgning. Om du vill att de ska hjälpa dig med bilbärgning utan försäkring så får du betala en kostnad baserad på vart du befinner dig i förhållande till deras närmsta bilbärgare. En bilbärgnings pris omfattas annars ofta av en bilförsäkrings räddningsförsäkring, det förutsätter dock att du har en halv- eller helförsäkring. Självrisken för bilbärgning brukar då ligga någonstans mellan 1 000 – 1 500 kronor. Om din bil enbart har en trafikförsäkring (det vill säga det mest grundläggande försäkringsskyddet) får du räkna med att en bilbärgning kostar några tusen kronor eftersom du då själv får stå för hela kostnaden.

Att tänka på vid bilbärgning

Vad du behöver tänka på inför en bilbärgning beror på hur dina förutsättningar ser ut. Det vill säga vilken typ av försäkring din bil har med mera. Vem betalar bärgning? Om din bil har en assistansförsäkring, hel- eller halvförsäkring kommer ditt försäkringsbolag täcka upp för bärgningskostnaden. För de två sistnämnda försäkringstyperna kommer du dock behöva betala självrisk för bärgningen. 

Om du ska köra bil i andra länder än Sverige, och har bilförsäkring med räddningsförsäkring, är det en bra idé om du skaffar ett grönt kort för bil. Ett grönt kort utomlands fungerar nämligen som ett bevis för att din bil är försäkrad. Beviset kan också bli relevant om det är så att din bil kommer behöva bärgas. Vill du veta mer om grönt kort utomlands kan du läsa mer information hos Trafikförsäkringsföreningen.  

Till sist är det bra om du har koll på var bärgaren ska frakta bilen när den plockats upp. Till exempel närmaste bilverkstad.

Hitta bärgare i Stockholm, Göteborg & Malmö

Ta del av tips och råd för dig som bilägare i behov av bärgningstjänster i Sverige. Oavsett om du befinner dig i Stockholm, Göteborg eller Malmö, så finns det pålitliga och professionella bärgningsföretag tillgängliga för att hjälpa dig i nödsituationer.

Dessa städer har ett brett utbud av bilbärgningsföretag som kan erbjuda snabb och pålitlig service när du behöver det som mest. Oavsett om du har fått motorstopp, punktering eller behöver assistans efter en olycka, kan du lita på att det finns erfarna bärgare som är välutrustade för att hantera olika situationer.

För att hitta bärgare i Stockholm, bilbärgning i Göteborg och bilbärgning i Malmö kan du läsa mer om olika rekommenderade företag samt deras tjänster på respektive sida.